Ταξιδι

H aφιξη εινε πολύ απλά:

Με αεροπλάνο προς Αθήνα, Σαντορίνη ή Μύκονο το ταξίδι σας ακολουθείτε ως εξής:

Από Αθήνα

Με αεροπλάνο (20-30 ατόμων) από Αθήνα προς Νάξο, η οποία πτήση διαρκεί περίπου μια ώρα. Από το αεροδρόμιο της Νάξου μπορείτε να ζητήσετε παραλαβή, ή να πάρετε ταξί (2,4 Χμ).

- Πιο όμορφη και φθηνότερη επιλογή είναι με το πλοίο από Πειραιά ή Ραφίνα προς Νάξο. Για να πάτε απ´το αεροδρόμιο Ελευθέριο Βενιζέλος προς Πειραιά παίρνετε το λεωφορείο Χ96 (τιμή 5€) ή με ταξί (τιμή περίπου 40€). Η διάρκεια της διαδρομής εξαρτάται από την ώρα της ημέρας (συνήθως μια ώρα).

και μετά με το πλοίο για Νάξο

Απέναντι απ´τη στάση λεωφορείου υπάρχουν πολλές καφετέριες, οι οποίες το καλοκαίρι είναι 24 ώρες ανοιχτές. Αν κανείς φτάσει αργά το βράδυ Αθήνα, και δεν υπάρχει νυχτερινό πλοίο, μπορεί κανείς να περάσει τη νύχτα εκεί και το επόμενο πρωί να πάρετε το πλοίο για το νησί. Υπάρχουν εκεί πολλά τουριστικά γραφεία για να πάρετε εισιτήρια. Εκεί θα σας δώσουν και περισσότερες πληροφορίες για διασυνδέσεις για τι νησί.

Εάν μας πάρετε τηλέφωνο πριν το ταξίδι σας, για πληροφορίες όσον αφορά πότε και ποιά πλοία φτάνουν Νάξο, ευχαρίστως θα σας βοηθήσουμε. Παρολ´αυτά είναι προτεινόμενο να ενημερωθείτε και στα τουριστικά γραφεία.

Υπάρχουν 3 είδη πλοίων:

Highspeed:Σ´αυτά τα πλοία απαγορεύεται να βγείτε στο κατάστρωμα καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι τιμές είναι περίπου διπλάσια τιμή απ´τα απλά πλοία, όμως φτάνει στη Νάξο σε περίπου 3,5 ώρες.

Blue Star Ferries: Το ταξίδι διαρκεί περίπου 5,5 ώρες και τα εισιτήρια είναι φθηνότερα από τα Highspeed. Έχουν μεγάλα καταστρώματα.

Seajet: Το πλοίο αυτό ταξιδεύει μόνο το καλοκαίρι και φεύγει και από το Πειραιά και από τη Ραφίνα, αλλά δεν παίρνει αυτοκίνητα.
Δρομολόγια πλοίων …

…μπορείτε να τα δείτε εδώ στο Internet…..

Παρακαλούμε δώστε προσοχή στις ώρες γιατί μπορεί να αλλάξουν την τελευταία στιγμή λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών ή απεργίες.